Parkeergarage Johan Cruijff ArenA in een nieuw jasje

Opdrachtgever: BAM Bouw & Techniek Regio Midden voor Gemeente Amsterdam
Opgeleverd: April 2020

Parkeergarage Johan Cruijff ArenA in een nieuw jasje

Sinds de opening van de Amsterdam ArenA in 1996 is de P1 ArenA, met circa 2400 parkeerplaatsen, één van de grootste parkeergarages van Nederland en het ‘vlaggenschip’ van de Amsterdamse gemeentelijke parkeergarages. Het geplande EK 2020 was een goede aanleiding om de parkeergarage van een grondige renovatie en upgrade te voorzien.

In opdracht van de gemeente Amsterdam leidde BAM Bouw & Techniek Regio Midden de renovatie van de parkeergarage. Uit verschillende aanbieders werd voor All Jobs Wayfinding & Parking Solutions gekozen, vanwege haar ervaring en specialiteit in wayfinding en parkeeroplossingen.

All Jobs nam verschillende onderdelen van de totaalopdracht op zich. Zo zijn alle verouderde auto- en voetgangersrouteborden vervangen door nieuwe, speciaal ontworpen, lichtbakken, allen in de nieuwe huisstijl van de gemeentelijke parkeergarages in Amsterdam. Tevens werden meer dan 400 afzetpalen geplaats, diverse trap omkastingen en twee grote entreeportalen voorzien van full-colour LED schermen. Ook werden in de parkeergarage diverse LED-schermen opgehangen voor het dynamisch informeren van de bezoekers. Hiermee kan de bezoeker perfect worden geïnformeerd tijdens voetbalwedstrijden, evenementen en P+R-parkeren.

All Jobs Wayfinding & Parking Solutions heeft de klant en opdrachtgever van tenderfase tot uitvoering weten te ontzorgen en voorzien van ondersteuning en advies als specialist in wayfinding en parkeeroplossingen. Ondanks de korte doorlooptijd en complexiteit van het project is de opgegeven opleverdatum gehaald. Het resultaat is een moderne parkeergarage met een unieke parkeerbeleving.Terug naar overzicht