Rijstvliesborden, een duurzaam alternatief

Rijstvliesborden, een duurzaam alternatief

Duurzaamheid speelt ook in onze branche een steeds grotere rol. Niet alleen is het belangrijk dat producten zo lang mogelijk meegaan, ook dat ze zo veel mogelijk bijdragen aan het milieu.

Zo produceren wij bijvoorbeeld steeds vaker verkeersborden op basis van rijstvlies. Deze borden worden gemaakt van de schilletjes van rijstkorrels, wat vaak overblijft als restproduct.

Voordelen van rijstvliesborden

  1. Duurzaamheid en Milieuvriendelijkheid
    Borden van rijstvlies helpen de hoeveelheid afval te verminderen. Het hergebruiken van rijstvlies draagt daarnaast bij aan een circulaire economie. Bovendien is rijstvlies biologisch afbreekbaar, wat betekent dat de verkeersborden aan het einde van hun levensduur op een milieuvriendelijke manier kunnen worden afgebroken, zonder schadelijke resten achter te laten.

  2. Vermindering van plasticgebruik
    Reguliere borden worden vaak gemaakt van aluminium en kunststof. Deze materialen zijn door de manier van produceren en hun afbreekbaarheid minder goed voor het milieu. Rijstvlies als alternatief helpt o.a. vervuiling tegen te gaan.

  3. Sterkte en Weerstand
    Borden van rijstvlies zijn bijzonder sterk en gaan daardoor lang mee. De borden kunnen bovendien worden behandeld tegen de meest extreme weersomstandigheden. Dit maakt ze net zo betrouwbaar en effectief als traditionele borden.

We adviseren onze klanten die duurzaamheid hoog hebben staan altijd om rijstvliesborden in te zetten. De kosten voor productie liggen wel iets hoger, maar dat betaalt zich uiteindelijk weer uit in hoe lang de borden meegaan.